Uitnodiging voor onze najaarsmiddag. Deze vindt plaats op zaterdagmiddag 3 november 2018.

De lezing van deze middag wordt verzorgd door dhr. Joop van Diepen van de “Boerderijenstichting Noord-Holland -Vrienden van de stolp”.

Dhr. Joop van Diepen is bestuurslid van de Stichting “Landelijk Schoon”, daarnaast was hij vele jaren lid van de “Stolpenstichting” en het Westfries Genootschap. Opgegroeid en woonachtig in een stolp. Tevens werkt hij al geruime tijd aan de herziening van het West-Friese woordenboek.

De titel van de lezing zal zijn: Stolpen in het Westfries.

De lezing gaat over de ontstaansgeschiedenis, de streekgebonden types en de tuin en het erf rond de stolp.

Aan de hand van beelden gaan we op reis langs de mooiste stolpen van Noord-Holland en nemen een kijkje in het interieur.

Ook zal er aandacht worden besteed aan het gebruik van de stolp in de huidige tijd. Er worden voorbeelden gegeven van herbestemmingen en van goede en slechte bouwkundige aanpassingen.

Graag tot ziens op zaterdag 3 november.

Plaats:             Dorpshuis “De Nuwe Skoôl”

Adres:             Dorpsweg 91, Twisk

Datum:            Zaterdag 3 november 2018

Aanvang:        14:30 uur.

Entree:            Donateurs gratis, overigen € 2,50

 

Iedereen is van harte welkom!

 

Bent u geďnteresseerd in onze stichting en nog geen donateur? U kunt zich telefonisch aanmelden 0227547424 of aanmelden via twisca@live.nl.

Als donateur ontvangt u ons jaarboek gratis en heeft u vrij toegang bij onze lezingen. Daarnaast hebben wij een ruim archief waaruit u informatie kunt vragen.

Neem ook eens een kijkje op onze website: www.twisca.nl