Agenda

 

ANBI

 

A.V.G.

 

Links

 

Vlag

 

Wapen

 

 

Welkom

 

 

Tekening Margriet Honingh

 

Welkom op de website van “Stichting Twisca”

 

In 1995 werd de werkgroep historische vereniging Twisk opgericht, die op 27 februari 1997 officieel in “Stichting Twisca” is vastgelegd.

Jaren waarin leden heel veel historische gegevens, beeldmateriaal en zaken voor het museum hebben verzameld en vastgelegd.

-          de Karckezolder tot stand is gekomen *

-          ieder jaar een jaarboekje, met veel historie over het dorp, is uitgegeven

-          de website de lucht is ingegaan

-          ruim 1000 foto’s in de Beeldbank zijn gezet

-          vele lezingen, film- en fotomiddagen zijn georganiseerd

-          een nieuwe museumruimte is gevonden: Museum Twisca

 

 

Dit alles is mogelijk met steun van onze 250 donateurs.

 

 

Foto’s Beeldbank: Het bestuur heeft zijn best gedaan de fotografen te achterhalen. Dit is helaas niet voor alle foto’s gelukt. Maakt u bezwaar tegen het plaatsen van een foto, neem dan even contact met ons op.

 

Weet u een leuke anekdote van vroeger of heeft u nog iets in de kast liggen, wij komen graag even langs om te kopiëren of in te scannen, zodat het in ieder geval bewaard blijft. Mail ons even: twisca@live.nl of bel naar 0227547424.

 

*De Nederlands Hervormde kerk is per 2 november 2017 verkocht. Dit betekende voor Twisca dat het prachtige museum de “Karckezolder” werd opgeheven. Maar …..  er is een nieuwe ruimte gevonden!

Zondag 7 juli 2019 vond de opening van het nieuwe onderkomen, het “Museum Twisca”, plaats. Het museum is gehuisvest in het voormalig gemeentehuis van Twisk, gelegen aan de Dorpsweg 87 te Twisk.