Openingstijden

 

Agenda

 

ANBI

 

Beleidsplan

 

A.V.G.

 

Links

 

Vlag

 

Wapen

 

 

Home

 

logo zonder letters nutVoorjaarsmiddag 13 april 2024:

 

Voor deze middag hebben we Frans Ruiter bereid gevonden over zijn hobby een lezing te houden.

Frans, metaaldetector-amateur, laat aan de hand van vondsten, kaarten en foto’s verschillende gebeurtenissen uit de geschiedenis van West-Friesland de revue passeren.

 

Een zeer inspirerende verteller over een interessant onderwerp.

 

Na afloop wordt het eerste jaarboek uitgereikt, na deze uitreiking kunt u het jaarboek in ontvangst nemen. Bent u niet in de gelegenheid deze middag bij te wonen, dan wordt het bij u thuisbezorgd of opgestuurd.

 

Na afloop is de mogelijkheid om bij de, inmiddels traditionele, broodmaaltijd aan te schuiven. Hiervoor dient u zich wel op te geven. De kosten bedragen € 13,50 pp.  inclusief een kopje thee of koffie. Opgeven via de mail twisca@live.nl of telefonisch 0227547424 voor 6 april 2024.

Het bedrag overmaken naar NL51RABO0312075006. (!!Pas op nieuw nummer)

 

 

Dorpshuis de Nuwe Skoôl

Dorpsweg 91

Twisk

Aanvang 14:30 uur

Donateurs vrij entree, niet donateurs betalen € 5,--

 

Museum Twisca

De vaste collectie van het museum bestaat o.a. uit archeologische vondsten, timmermansgereedschap, handwerken, de dorpskist van de gemeente Twisk, restanten van de neergestorte Beaufighter en een kaaspers uit het jaar 1851, enz.

In de kelder is de thematentoonstelling: “Boter, Kaas en Boeren” gerealiseerd.

U vindt hier onder andere informatie over de twee stoomzuivelfabrieken die ons dorp Twisk rijk was, de materialen van de monsternemer, de laboratorium attributen

van dhr. Popma, informatie over kaas en boter maken enz. enz.

In de filmzaal draait de film: “Bereiding van boerenkaas in Noord-Holland”.

 

Twisker vlag:

De vlag is à € 25,-- verkrijgbaar in het museum en bij Doe het zelfcentrum Rempt, Dorpsweg 138, 1676 GJ Twisk.

 

Donateur worden?

Ben u geïnteresseerd in onze stichting en nog geen donateur? Voor € 17,50 per jaar bent u al donateur. Aanmelden:  telefonisch 0227547424 of per mail twisca@live.nl.

Als donateur ontvangt u het jaarboekje gratis en heeft vrij toegang bij onze middagen.

 

Vrijwilliger:

Lijkt het u leuk en gezellig om een keer in het museum mee te draaien? Neem dan contact op met Peter Verboom 06 11066734 of Rinie Bobeldijk 0227-547424 of via twisca@live.nl.

 

In 1970 kreeg Twisk de status van Beschermd dorpsgezicht, van de 50 stolpboerderijen zijn 25 stolpen een rijksmonument. Daarnaast zijn er veel monumenten en beeldbepalende panden.

Sinds juli 2019 is het museum gehuisvest in het voormalig gemeentehuis van Twisk, gebouwd in 1889, gelegen in het centrum van Twisk, tegenover de parkeerplaats het Coenplein. Dit plein staat in verbinding met een fietspad, het “Kadetjespad” richting de Broerdijk. En ten noorden van Twisk ligt een waterberging, die tevens dienst doet als natuurgebied.

 

tel. 0227547424

www.twisca.nl

twisca@live.nl

 

Voormalig gemeentehuis van Twisk en de lagere

school anno 1954